250,00 rsd

Suva šljiva bez koštica je prirodni delikates, prava poslastica koja spaja divno slatku i voćnu aromu šljiva sa praktičnošću bez pristustva koštica. Novitas Consult suve šljive su pažljivo odabrane, očišene i osušene kako bi se obezbedio vrhunski kvalitet i ukus.

Sastav: suva šljiva bez koštice, konzervans: kalijum-sorbat

Gramaža: 250 g

Kategorija:

Suve šljive su bogat izvor vitamina B, C, K i A, minerala kalijuma, magnezijuma, gvožđa, cinka, kalcijuma, natrijuma i fosfora, kao i biljnih vlakana. Suve šljive sadrže sorbitol i fruktozu koji su prirodni zaslađivači čime pozitivno utiču na smanjenje i regulisanje nivoa šećera u krvi, pa se konzumiranjem ove namirnice smanjuje rizik od dijabetesa. 

Upotreba suvih šljiva u ishrani preventivno deluje na pojavu suvoće očiju, noćno slepilo i druge bolesti očiju. Istovremeno, suve šljive pomažu i kod očuvanja tkiva mrežnjače i štite oči od štetnih posledica UV zračenja. 

Dnevno konzumiranje tri do četiri suve šljive doprinosi neutralizovanju slobodnih radikala koji štetno utiču na pamćenje, a redovna konzumacija povećava moždane funkcije, koncentraciju, učenje i preventivno deluju na oboljenja poput Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, održavanje gustoće i zdravlja kostiju i sprečavanje osteoporoze, posebno kod žena u menopauzi. Konzumacija suvih šljiva doprinosi smanjenju pojava bora i drugih znakova starenja, oštećenja kože i zdravlja kose. 

U 100 g suvih šljiva ima oko 268 kalorija.