Politika privatnosti

Privatnost korisnika

Novitas Consult prikuplja samo osnovne podatke o kupcima/korisnicima i neophodne podatke za poslovanje i informisanje kupaca/korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge i obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca.

Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Zaposleni u onlajn prodavnici odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje podataka

Naš veb-provajder automatski beleži podatke koju uključuju IP adresu vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posete.

Korišćenje podataka

Podatke koje nam poverite koristimo kako bismo poboljšali i personalizovali vaše iskustvo na našem veb-sajtu, omogućili pristup određenim uslugama ili proizvodima i da bismo vas obavestili o novostima ili promenama koje se odnose na naše usluge.

Istovremeno, očekujemo da ćete naš veb-sajt koristiti za pretragu i pravno valjane narudžbine, da nećete upućivati lažne ili obmanjujuće narudžbine i da će pravno valjane narudžbine, elektronska  adresa, fizička adresa i/ili drugi kontakt podaci koje navodite biti tačni, važeći i potpuni.

Naručivanjem proizvoda preko veb sajta Novitas Consult-a pristajete da koristimo vaše podatke i da vas kontaktiramo ukoliko je to potrebno u cilju izvršenja vaše narudžbine.

Čuvanje podataka

Podaci koje delite sa Novitas Consult-om i koji se skladište na sigurnim serverima čuvaju se najnovijim metodama zaštite onoliko koliko je potrebno da bi se ispunila svrha zbog koje ste nam podatke dostavili ili da bi se ispunile zakonske obaveze. Sa prestankom postojanja uslova za zadržavanje podataka, iste brišemo i uklanjamo iz naših baza podataka.

Korisnici i posetioci veb-sajta koji više ne žele da imamo njihove podatke, mogu zatražiti da ih brišemo/uništimo iz naših sistema, osim u slučaju postojanja zakonske obaveze, kada ćemo morati da odbijemo zahtev i da nastavimo da čuvamo određene podatke do isteka zakonom utvrđenih rokova.

Deljenje podataka

Novitas Consult ceni vašu privatnost. Pravni osnov za deljenje nekih vaših podataka je vaša saglasnost sa našim uslovima korišćenja ili kada nam to zakon nalaže. Mi se obavezujemo da vas o toj mogućnosti pravovremeno obavestimo.

Prava korisnika

Kao korisnik, imate pravo da dobijete informacije kako Novitas Consult koristi vaše podatke, koje podatke obrađuje a tiču se vas, izvor tih podataka, svrhu u koju će ti podaci biti korišćeni i identitet lica kojima će ti podaci biti dati.

Kao korisnik, imate pravo da, u bilo koje vreme, tražite ispravku bilo kog netačnog ili nepotpunog podatka. Zahtev možete poslati putem naše kontakt forme. Ukoliko je zahtev očigledno neosnovan ili preteran Novitas Consult može da odbije da postupi po tom zahtevu.

Izmene politike privatnosti

Zadržavamo pravo da ažuriramo ovu Politiku privatnosti s vremena na vreme, u cilju praćenja izmena u zakonodavstvu i tehničkih inovacija. Sve izmene stupaju na snagu momentom objavljivanja na veb-sajtu. Predlažemo Vam da periodično vršite uvid u našu Politiku privatnosti.

Tražićemo Vaš pristanak za sve materijalne izmene ove Politike privatnosti ako i gde to zahtevaju važeći zakoni o zaštiti podataka.

Kontakt informacije

Pitanja, komentare ili zahteve u vezi sa našom politikom zaštite privatnosti ili u vezi svojih podataka možete uputiti putem ovog linka.