SPECIJALNO PRIZNANJE „ĐORĐE VAJFERT“ NOVITAS CONSULT-u

U Privrednoj komori Srbije, 15. maja 2023. godine dodeljeno je Specijalno priznanje „Đorđe Vajfert“ preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Novitas Consult za poseban doprinos podršci i osnaživanju osoba sa invaliditetom.

 

„Poslujemo 10 godina i naša misija je briga o ljudima, da njih učinimo ekonomski stabilnim, društveno korisnim i da ih osnažimo. Njihova sreća je i naša sreća – to je ono zbog čega radimo“, istakla je Marija Ignjatović, direktorka Novitas Consult-a, dodajući da je prvi i najvažniji aspekt rada ovog preduzeća poštovanje prava osoba sa invaliditetom kao ljudskih prava. Posebno je istakla da je Novitas Consult istovremeno posvećen očuvanju kvaliteta i bezbednosti prehrambenih porizvoda koje zaposleni pakuju i u toj oblasti su implementirali i obavili sertifikaciju dva standarda GLOBAL GAP i FSSC za osam proizvoda čime su aktivno uključeni u zaštitu životne sredine.

Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ dodeljuje od 2007. godine Privredna komora Srbije kompanijama koje se u poslovanju ističu po principima društvene odgovornosti i na etičan, transparentan i održiv način vode brigu o zaposlenima i njihovim porodicama, ekologiji i zajednici u kojoj posluju.