FREJA 2018.

U domu Narodne skupštine Republike Srbije, 09.11.2018. svečano je otvoren Freja forum 2018. Tokom vikenda, teme razgovora su bile demokratija, jednake mogućnosti i izazovi digitalne budućnosti.

Stručni saradnik firme "Novitas Consult" i članica UPŽ, Dragica Božinović je prisustvovala Freja forumu 2018.

 

Ovaj projekat je od međunarodnog značaja i njim koordinira UPŽ a realizuje ga u partnerstvu sa organizacijama iz javnog, poslovnog i nevladinog sektora iz regiona, koji su okupljeni oko Freja foruma.

Nastavi sa čitanjem

Uhvati film

Zaposleni Preduzeća Novitas Consult d.o.o. su prisustvovali Filmskom festivalu "Uhvati film", na temu invalidnosti. Festival je prvi put realizovan u Novom Sadu 2003. godine, a održava se u jesen u N. Sadu, Rijeci i Banja Luci.

Nabavka sa smislom

18.09.2018. u Centru za stručno usavršavanje u Šapcu, održana je radionica Nabavka sa smislom-Odgovor prakse. Radionica je realizovana u okviru projekta "Usmerimo se na bitno", nazvanim iz razloga kako bi se preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju učinila vidljivijim i značajnijim.
Mirjana Pantelić, sekretar UIPS-a je ukazala na to, da kupovina robe od preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju jeste zapravo nabavka sa smislom. Na taj način se u velikoj meri podržavaju osobe sa invaliditetom, njihov trud i angažovanje.
Na radionici je, u ime Grada Šapca govorio pomoćnik gradonačelnika, Goran Stojićević, dok je u ime Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Šabac govorila Nataša Stanić.
O iskustvima u radu i saradnji sa Preduzećem za profesionalnu rehabilitaciju "Novitas Consult" i primerom dobre prakse govorili su Danijela Drača Živković, office manager UPŽ Srbije, kao i Miloš Milutinović Category Manager Assistant Delhaize Serbia.
Budući da osobe sa invaliditetom prati diskriminacija u svakom pogledu, grad Šabac će se i u budućnosti baviti ovom temom kroz organizovanje raznih edukacija, koje će doprineti da se osobe sa invaliditetom što bolje uključe u život.