SAVETOVANJE NA TEMU KAKO I ZAŠTO ZAPOSLITI OSOBE SA INVALIDITETOM

01.11.2017. godine, sa početkom u 11 časova u CSU Šabac, Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju „Novitas Consult“ doo, u saradnji sa CSU Šabac i Udruženjem invalidnih preduzeća Srbije, predstavilo je temu: „ Kako i zašto zaposliti osobu sa invaliditetom“.

Prisutnim gostima i saradnicima, obratio se Direktor CSU- Branko Filipović.

Pojam osobe sa invaliditetom, kao i Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji OSI, na veoma jasan i praktičan način izložila je Ana Vučinić, dipl. Psiholog, stručni saradnik za motivaciju u rehabilitaciju OSI. Takođe je u svom, veoma interesantnom predavanju, Ana istakla razloge zbog kojih treba zaposliti OSI i uključiti ih u društvo. Naglašeno je, pri tome, da pružajući šansu za rad osobama sa invaliditetom se otvara šansa za bolje sutra. Kako je Ana spomenula, zaposleni u N. Consultu su izuzetno motivisani za rad, planiraju porodice i proširuju iste, i u timu vlada izvanredan timski duh.

Značaj rada preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI Republike Srbije, na veoma zanimljiv način, prezentovala je Mirjana Pantelić, sekretar Udruženja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI Republike Srbije.

Primer dobre prakse „ Naša priča“ na jedinstven način je plasirala sugrađanima Direktorka Preduzeća Novitas Consult doo- Marija Ignjatović.

Poseban akcenat Marija stavlja na brigu o zaposlenima, koji su savršeno uigran tim. Takođe je ispričala početke rada Preduzeća, kratak istorijat, i ideju kojom se vodi Novitas Consult. Naglašena je i saradnja sa preduzećima, višegodišnje iskustvo u teoriji i praksi. Organizovanje izleta zaposlenih kao motivacija, jako je bitan elemenat kod integracije istih. Stvaranje pozitivnog duha i zdrave atmosfere, u svakodnevnom okruženju, krasi firmu Novitas Consult.

Nakon Marijinog izlaganja, obratio se Igor Kojčić, stručni saradnik koji je prezentovao priču o višestrukoj odgovornosti i saradnji sa Novitas Consult.

Savetovanje je ispraćeno dobrim odzivom naših sugrađana i saradnika.

 

s
s
s
s
s